söndag 30 maj 2021

Lön

 Hej, 

Tänkte skriva ett inlägg kring tankar om lön och löneutveckling. Maj månad var ju för många första månaden med utbetalning efter årets, eller 2020 års lönerevision. För de flesta verkar det innebära att man inte kompenseras för inflationen just nu då den tagit fart och vi ser en negativ reallöneutveckling. Själv fick jag den sämsta löneutvecklingen i % under hela min karriär då jag bytte jobb under fjolåret och bara fick en mindre justering nu då mitt kontrakt var på 2020 års lönenivå och därmed utanför förra årets förhandlingar... Surt sa räven. 

Vad kan man då göra för att öka sin lön? Det enklaste är att byta jobb. Med den lönemodell de flesta bolag har enligt den svenska modellen så är enda gången man verkligen kan påverka sin lön när man byter jobb. I övrigt är man till en väldigt stor del i händerna på de centrala lönerevisionerna om inte företaget har en annan lönemodell eller vill visa välvilja för extra insatser. Så var inte för lojal, sätt dig själv främst. Din arbetsgivare sätter sig själv främst och du vinner lite på din lojalitet. Om du inte vill byta jobba så är nog det effektivaste sättet att få upp lönen att söka andra jobb och ställa ultimatum om högre lön. Det kan dock vara högt spel och du bör vara beredd på att byta jobb om du inte får igenom en matchning av lönen. tyvärr ser många chefer och arbetsgivare ett dylikt drag som illojalitet och säger helt enkelt till en att gå. Jag anser det är en märklig hållning av chefer att många gånger ta det personligt och inte ens försöka möta någon som kan ta ett mer välbetalt jobb. Min tanke när det händer är att här är en driftig person. Den vill vi nog ha kvar ett tag till och försöker (om det även är min uppfattning) att göra något för att behålla personen. Så första tipset är att söka det där jobbet du inte tror du kan få, du har inget att förlora. 

En andra sak jag noterat är att många lägger ett väldigt lågt bud när de ska löneförhandla om en ny tjänst i rädsla av att inte få det. Sluta med det genast. Här har du chansen. Ta i så du skäms, det värsta som händer är att du får ett lägre motbud om de vill ha dig. Är det så att arbetsgivaren ger sin hand först och ger ett bud så ska du aldrig var nöjd och ta det även om du egentligen är nöjd. Ge alltid ett högre motbud. De flesta arbetsgivare kan tänka sig att salta budet något och du går miste om den löneförhöjningen plus framtida löneökning på den summan. Så ge ett motbud. 

Men är du nöjd och lojal så är nog risken att du sitter stilla i båten och får din 2-3% i löneförhöjningar och ser dina peers som byter jobb springa ifrån dig lönemässigt.

/Särimner 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar