fredag 3 januari 2014

Nytt år nya mål!

Så har 2014 gjort sitt intåg. Ett nytt år! 365 dagar (- de som passerat) som alla väntar på att användas till något eller slängas bort på ingenting. Med nya år kommer ofta en summering av de gamla målen och sättande av nya mål. Eftersom bloggen är ny så har vi inte satt några mål för 2013. Trots det har uppföljningen varit väldigt lyckad. Den hjälper oss att mäta våra framsteg vilket är otroligt viktigt för att se och känna att vi är på väg någonstans. När det dessutom går med en hastighet av ca 25 000 kr/månad går det givetvis enklare att motivera sig. Tror varken jag eller min sambo hade en aning om att vi färdades uppåt med den hastigheten innan vi gjorde sammanställningen, att börja mäta får därför ses som 2013 års största vinst (ekonomiskt sett) med de trevliga sidoeffekter det innebär.

För 2014 kan vi var lite mer konkreta.

1. Nå över miljonen i tillgångar innan 2014-12-31
2. Öka vår ekonomiska kunskap och medvetenhet

Det första målet är givet. Fortsätter vi bara med nuvarande takt klarar vi det! Helt sjukt. 1 000 000 kr. Det är mycket pengar. Speciellt som vår enda skuld är CSN-lån.

Det andra målet är inte riktigt lika klart. Det handlar mer om att läsa på och jobba vidare med de verktyg vi har idag. Fortsätta ifrågasätta vad vi använder pengarna till och hitta vägar att spara utan att det påverkar vår livskvalitet för mycket. Det handlar också om att ta tillvara på våra olika sidor och våra olika styrkor och jobba fram en tydligare, gemensam syn på hur vårt sparande ska se ut. Vi har idag en budget, men det kompromissas rätt mycket gentemot den. Mål nummer två syftar till att vi ska sätta en gemensam budget för 2015 som är betydligt striktare. Striktare i den mening att den faktiskt fungerar som vår ekonomiska karta, inte nödvändigtvis striktare gällande utgifter. Vi får se hur det går.

/Särimner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar